ARTIKKELANNONSE

Ullerntunet først ute med BREEAM

I februar 2017 kunne en stolt direktør i Omsorgsbygg ta imot det første BREEAM NOR-sertifikatet som er utstedt for et sykehjem i Norge. Ullerntunet Bo- og Behandlingssenter er Norges mest energieffektive og miljøvennlige sykehjem og kvalifiserte til miljøsertifiseringen BREEAM NOR Excellent as-built.
DJI_0051

ÅF har vært totalrådgiver og prosjektleder og datterselskapet tegn_3 har vært arkitekt, plan og landskapsarkitekt på prosjektet.


– Det er ligger nøye planlegging bak BREEAM Excellent-klassifiseringen, og vi er veldig stolte over å ha fulgt Ullerntunet Bo- og Behandlingssenter fra skissefase til ferdig bygg, sier Øyvind Ellefskås, avdelingsleder for Bygg & Miljø i ÅF Engineering.

Ullerntunet Bo- og Behandlingssenter ble satt i drift i januar 2017, og inneholder 144 sykehjemsplasser, seniorsenter og dagsenteret Hjørnesteinen.  Tilrettelegging av felles områder til matlaging og sosialisering samt tilpassede utearealer understøtter dette. Byggets miljøkvaliteter blir forsterket av gjennomarbeidede uteområder med turstier, sitteplasser, sansehage og regnbed.

– Dette har vært et meget spennende prosjekt hvor vi har benyttet hele vår bredde av ingeniørkompetanse, prosjektledelse og ekspertise innen arkitektur. Vi ser en svært positiv trend mot bærekraftig og miljøvennlige design der både byggherre, leietakere og utviklerne drar i samme retning. Vi gleder oss til fortsettelsen, fortsetter Øyvind Ellefskås.