ARTIKKELANNONSE

Bygger bærekraftige logistikkbygg

– Bærekraft har vært et viktig strategisk fundament for oss siden starten i 2006. BREEAM-sertifisering er et naturlig valg for å komme enda et skritt videre i dette arbeidet, sier Rune Bang, teamleder for Bulk Engineering i Bulk Infrastructure, som i 2017 ble kåret til Norges ledende lager- og logistikkselskap i Euromoneys kåring.
view
Bulk Park Vestby

Selskapet er i gang med byggingen av et nytt lager- og logistikkanlegg på Vestby, og første byggetrinn på 11 300 kvadratmeter skal BREEAM NOR-sertifiseres. Modulen er allerede utleid til en internasjonal logistikkaktør, mens en modul nummer to på 8000 kvadratmeter er under bygging. Bang forteller at det er Bulk Infrastructure selv som ønsker å BREEAM-sertifisere bygget.

– Vi har jobbet systematisk med standardisering og modulbasert bygging med fokus på å oppnå energieffektive og bærekraftige bygg, sier Bang. – Allerede i 2010 bygde vi vårt første bygg i Energiklasse A for Ahlsell på Gardermoen, og nå er det riktig å se hvordan våre standarder fungerer innenfor BREEAM. Prosjektet på Vestby er basert på vår standard Bulk modulutførelse, og sertifisering vil fortelle oss hvor våre egne standarder ligger, sier han, og legger til at standardmodulen oppnår Energiklasse B.

Gode erfaringer

Så langt har erfaringene vært gode. Tidlig og god dokumentering, læring og en dypere forståelse for bærekraft er blant fordelene Bang trekker frem så langt i prosessen. Og han understreker at erfaringen så langt er at BREEAM ikke har medført noen merkbar økning av kostnadene. – Vi opererer i et konkurranseutsatt marked, og selv om stadig flere aktører krever og ønsker miljøsertifisering, er det fremdeles viktig å være konkurransedyktig på pris. Her tror jeg faktisk at BREEAM kan gi fordeler på sikt, sier Bang. Lavere driftsutgifter og energikostnader vil gi lavere kostnader på sikt, og det er det flere og flere kunder som får øynene opp for, sier han.

Medlemskap i NGBC og BREEAM-sertifisering er et ledd i Bulks ønske om å yte et ytterligere bidrag til en bærekraftig infrastruktur innenfor lager- og logistikkbygg, ett av selskapets hovedvirksomhetsområder. Miljøambisjoner er et sentralt strategisk virkemiddel, og Bulk har store ambisjoner.

Mot det grønne skiftet

– Vi i Bulk Infrastructure mener at bærekraft ikke er en trend. Det er et globalt kappløp. Det grønne skiftet går for sakte, og vi må sette opp farten fremover mot det bærekraftige samfunnet. Derfor utvikler vi bærekraftige bygg  – og vi har ambisjoner om å gjøre mer, sier Bang.

 

FAKTA

Bulk Infrastructure AS en ledende eiendomsutvikler innen lager, logistikk- og industribygg i Norge. Selskapet har utviklet bygg og eiendommer tilsvarende mer enn 300 000 kvm og siden 2010 og solgt eiendom for mer enn 4 mrd. NOK siden oppstarten i 2006. Bulk ble nummer 1 i Euromoneys kåring 2017 av eiendomsutviklere i Norge innen lager- og industrisektoren.